Bu icerigi gorebilmeniz icin Flash Player yuklu olmasi gerekiyor...
Taekwondo' da Kemer Anlamları PDF Yazdır e-Posta
TwitterFacebook
PerÅŸembe, 29 Ocak 2009 18:21
 Taekwondo Çalışmanın Amaçları
 Taekwondo Nedir?
 Taekwondo da Kemer Anlamları
 Taekwondo da Terimler
 Taekwondo nun Faydaları
 Taekwondo nun Tarihçesi

 

Taekwondo' da Kemer Anlamları

Beyaz kemer: Masumiyet
Temizlik ,saflık,hiçbir zararı olamayan,masumiyet gibi anlama gelir..Taekwondoya ilk başlayan ve taekwondo hakkında iç bir ön bilgisi olmayan sporcular takarlar

Sarı kemer: Kök salmak
Kök salmak anlamındadır.Yere atılan tohum.nasıl bir süre sonra sürgün verir kök salar ve dünyaya merhaba derse...Sarı kemere geçen bir sporcuda artık.taekwondo dünyasına kök salmış.Prensiplerini öğrenmiş ve gelişmeye hazır duruma gelmiş demektir.
Yeşil Kemer:Sürgün vermek
Sürgün vermek, büyümek anlamındadır.Taekwondo   sporunda kiÅŸi artık taekwondo ile ilgili beceriler kazanmaya baÅŸlamıştır.

Mavi kemer: GeliÅŸmek
Göğe erişmek anlamındadır.Sürgün veren ağaç nasıl bir süre sonra gelişimi tamamlar ve uzayıp görkemli bir ağaç olursa,taekwondocuda artık gelişimini tamamlamış,temel teknikleri öğrenmiş yavaş yavaş olgunlaşmaya başlamıştır.

Kırmızı kemer: Tehlike

Tehlike manasındadır.Kırmızı kemerdeki bir taekwondocu artık dikkate alınacak bir yapıya sahiptir.Kendisine saldıran rakiplerini uyaran ama ikazını dinlemeyip üzerine gelen muhaliflerini kolayca bertaraf edecek yapıdadır.

Siyah kemer: Olgunluk
Olgunluk anlamına gelir.Beyazın tam zıddıdır.Taekwondoda olgunluÄŸu ve profosyonelliÄŸi temsil eder.Teklikelerden çekinmez ve korku bilmez bir karakter yapısını içerir.Siyah kemer takınan sporcu hem fizikman mükemmel bir estetiÄŸe ve  ruh hali olarak toplum ahlah kurallarının zirvesinde bir kiÅŸiliÄŸe ulaÅŸmış demektir.

Son Güncelleme: Pazartesi, 23 Temmuz 2012 13:31
 
TwitterFacebook