Bu icerigi gorebilmeniz icin Flash Player yuklu olmasi gerekiyor...
Taekwondo Çalışmanın Amaçları PDF Yazdır e-Posta
TwitterFacebook
PerÅŸembe, 29 Ocak 2009 18:20
 Taekwondo Çalışmanın Amaçları
 Taekwondo Nedir?
 Taekwondo da Kemer Anlamları
 Taekwondo da Terimler
 Taekwondo nun Faydaları
 Taekwondo nun Tarihçesi

 

Taekwon do çalışmanın esas amacı Nedir?

Taekwondo çalışmasındaki esas amaç sadece nasıl döğüşüleceğini öğrenmek değildir.Self-Defans (savunma)becerileri ve teknikleri elbette önemlidir.Ancak buda taekwondo çalışılmasındaki gayenin ana noktası olamaz.
Gerçek döğüş sanatçıları tüm çabalarını sadece fiziksel  deÄŸil akli ve ruhi becerilerini geliÅŸtirmek için harcarlar.
Öğrencilerindede döğüş ve muharebe becerilerinin terbiyesiyle uğraşırken aynı anda bu üç temel öğenin gelişmesi ve toplumun istediği mükemmelliğe ulaşmasını isterler.Karakter gelişimi olmadan döğüş becerilerinin artmasının taekwondoda hiç bir yeri olamaz .Taekwondoda sorumluuluklar ,her zaman teknik becerilerden önce gelir.
Gerçek taekwondocular gereksiz çatışmalar ve tartışmalardan kaçınır ve hiç bir zaman sokak döğüşünü ciddiye almazlar.
Karşısına çıkan adaletsiz, haksız tehlikeler karşısında, mutlaka onları ortadan kaldırmak için döğüşür.Taekwondocunun hedefi kişi veya kişiler değil haksızlık ve adaletsizliklerdir.
Döğüşmenin sebebi gerçek bir taekwondocu ve sıradan bir döğüşçü arasındaki farkı ortaya kor.Sıradan bir döğüşçü nefsi bir şeyi elde etmek için, tanınmak için, gurur ve kibirinden dolayı ve para için döğüşür. Taekwondocu ise sadece bir idal ve amaç için döğüşebilir. Taekwondocunun ruhunda barış ve kardeşlik duyguları hakimdir.
Tüm taekwondo salonları öncelikle bu ruhu sporcularına vermek için çalışırlar.Self defans teknikleri verilirken özellikle taekwondonun bu vasfı üzerine vurgu yapılır.
Taekwondocular her zaman mükemmeliğe ulaşmak için çabalarlar.Sadece derece, rütbe geçip kemer rengi elde etmekten öte sporcuların sosyalleşmesi,toplumda kendine öz güvenlerinin artması, paylaşma, karşılıklı saygı, tahammül, sabır,tevazu ,hoşgörü gibi ruhi melekelerinin artması üzerinde durulur.
Akıl sürekli çalıştırılarak zinde tutulur, çabuk karar verme, uygulama, doğru olanı anında seçme, gibi akli melekeler arttırılır.
Beden, Ruh ve akıl gelişimi birlikte işlenir.
Bu tutum ve yaklaşım tarzı taekwondo pratiğinin değerini ve niçin yapılması gerektiğini ortaya koyar.

Taekwondo hayatı mükemmelleştirmenin yolu ve yöntemidir.

Son Güncelleme: Pazartesi, 23 Temmuz 2012 13:31
 
TwitterFacebook