Çalışma Hakkında Bilgiler

* Aletsiz Egzersizler

Başlangıçta sağlam bir temel oluşturmak için aletsiz egzersizler yapmanız daha yerinde olur bu egzersizler pahalı salon aletlerine ihtiyaç duymadanda yapılabilir sadece birkaç mobilya & ev eşyası gibi araçlarla basit gerdirme hareketleri ile vücuda bir temel oluşturmak sizin açınızdan yararlı olacaktır. Bu hareketlere çakı,şnav,mekik gibi hareketler örnek verilebilir ve hergün en azından her sabah yapılacak bu kondüsyon hareketleri vücudun gelişmesine zemin hazırlamış olacaktır. Aletsiz egzersizler iç organlar üstünde kuvvetlendirici bir etkiye sahiptir dolaşım sistemini düzenlemenin yanında sağlık açısındanda büyük önem taşır aletsiz egzersizler adelelerin ölçü kazanmasını sağlar. Aletsiz egzersizler bu spora başlamanın en güzel yoludur adelelerin şişmesi hissini size bu hareketler tattıracaktır

* Şnav
* Sandalyeler arasında dips & rowing
* Mekik & Crunch
* Sopa ile Twist
* Sırt üstü yatarak silecek
* Squat
* Kalf
* Barfiks
* Joging & Yüzme

Gibi egzersizler çok profesyonel aletler olmadanda yapılabilecek egzersizlerdir.

* Çalışma Salonu

Salonunuzu seçerken dikkatli olun sizin ihtiyaçlarınıza cevap verip veremeyeceğini araştırın sizi eğitecek hocanın akademik kariyerini araştırın unutmayınki sağlık şakaya gelmez.

* Isınma


Isınmayı çoğu sporcu adeta bir işkence gibi görmekte ve yapmamaktadır aslında bu çok yanlıştır ısınma vücut için son derece gerekli olan bir durumdur çünkü kaslarınız günlük hayatta aşırı derecede bir zorlamaya mağruz kalmaz ama antreman esnasında zorlanacaktır ve kaslarınıza bu yükü aniden bindirmek kaslarınıza "kış gününde sıcak tan kalkıp işe gitmek" gibi gelir ama bunun farkına varmazsınız ve uzun zamanlar spor yapmanıza rağmen kaslarınızdaki ağrıların çoğu bu nedenle olmaktadır....

* Zihni Durum

Zihninizi daima gelişmeye odaklayın korkmayın ! ağırlık altında kalmaktan yada sakatlanmaktan elbetteki sağlık durumunuzu riske atmayın fakat uyuşuk olmayın antreman gününde eğer "gönülsüz" iseniz istek yoksa antremana girmeyin zihni açıdan kendinizi mutlaka antremana hazır ve istekli kılın çünkü bu spor vücudun kütlesel & psikolojik olarak bir bütün olarak çalışması sonucu yapılır.

* Çalışma Arkadaşı

Çalışma arkadaşı sizin daha yüksek ağırlıklarda zorlanmanız durumunda size yardımcı olması ve birbirinizin arasındaki tatlı bir rekabet durumunda hırsla çalışmanız açısından çok yararlı bir faktördür.

* Set & Tekrarlar

Eğer spora yeni başlıyorsanız kaslarınızın üzerindeki hamlığı atmak için ilk 3 hafta 3set 8 yada 10 tekrar yapmanız ve bütün vücudunuzun çalışması yerinde olacaktır daha ağır programlara geçişte ise vücudu bölgelere ayırıp çalışmak daha yerinde olacaktır.

* Haftada 1Gün Ara Ver !


Haftada 1gün ara vermek vücuda 48 saat kendini yenileme süresi demektir ve ayrıca sert programlarda her gün aynı adeleyi çalıştırmak yada ağrıyan adeleyi çalıştırmak kesinlikle doğru değildir.

* Baslangiç programinda günasiri spor yapin.
* Ileri seviyedeki programlarda haftada en az 2 gün dinlenin.
* Egzersizleri yaparken en az 2 saatlik aç olmaniz gerekir.
* Vücudunuzun susuz kalmamasi için egzersizden 1 saat önce 500cc, egzersiz boyunca 500cc ve egzersizden hemen sonra 500cc su içiniz.(meyve suyu da olabilir)
* Glikojen depolarinizi kisa sürede doldurabilmek için egzersizden hemen sonra meyve suyu gibi basit karbonhidrat içeren sivi tüketiniz.
* Hareketleri yaparken acele etmeyin,iyi konsantre olun, dogru bir sekilde uyguladiginiza emin olun.
* Eger kilo probleminiz versa her gün egzersizden sonra yarim saat kosu, bisiklet ya da tempolu yürüme yapin.
* Hareketleri uygulama esnasinda dogru nefes alip verdiginize dikkat edin(kuvvet uygularken nefes verme, geri çekerken nefes alma seklinde).
* Çok agir kilolarla çalismaya baslamayin, aksi halde kisa sürede sakatlanir ve ömür boyu vücut gelistirme sporundan mahrum kalirsiniz
* Gereksiz yere kemer kullanmayin.
* Egzersiz esnasinda siddetli bir agri hissederseniz derhal çalismayi birakin ve agriyan bölgenize buz uygulayin.

      

     Sayfayı Kapat                                     www.celebispor.com                                 Yukarı